Novi Ugovor o pružanju brokerskih usluga od 18.07.2016. godine

Izračun kapitalnih dobitaka

U sklopu usluge "Moj portfelj" možete koristiti rješenje za izračun kapitalnih dobitaka i gubitaka, izračun osnovice za plaćanje poreza na kapitalnu dobit s obuhvatom umanjenja za iznos transakcijskih troškova i izračun prireza na kapitalnu dobit ostvarenu transakcijama na Zagrebačkoj burzi i inozemnim burzama. Za to Vam je u svakom trenutku dostupan izvještaj u pisanom obliku za odabrano vremensko razdoblje, a na godišnjoj razini i propisani obrazac u digitalnom obliku (JOPPD obrazac).

Kao što je poznato, od 1. siječnja 2016. godine stupile su na snagu odredbe Zakona o porezu na dohodak koje se odnose na oporezivanje kapitalnih dobitaka ostvarenih transakcijama vrijednosnim papirima stečenim nakon 1. siječnja 2016. godine.

S obzirom na potrebu vođenja vlastite evidencije transakcija tijekom kalendarske godine, u Rastu d.o.o. smo za svoje klijente razvili cjelovito rješenje koje Vam omogućava tu evidenciju koristeći naš sustav izračuna kapitalne dobiti / gubitka, izračun porezne osnovice koja obuhvaća umanjenja za transakcijske troškove, te izračun poreza i prireza na kapitalnu dobit. Tim je rješenjem obogaćen naš besplatan paket usluga klijentima (Moj portfelj).

Dostupnost izvještaja o kapitalnoj dobiti / gubitku, iznosu poreza i prireza moguća je u svakom trenutku putem online portfelja klijenta (Moj portfelj) na web stranicama Rast-a (Pregledi -> Porez na kapitalnu dobit). Izvještaj je sadržajno i metodološki usklađen s važećim propisima.

***VAŽNO*** Aplikacija generira ispravne izvještaje za transakcije obavljene ISKLJUČIVO putem investicijskog društva Rast d.o.o. Slijedom toga, ukoliko trenutno trgujete preko drugog ili više brokerskih društava, predlažemo da svoje brokersko poslovanje preselite u Rast d.o.o. Vrijednosnice kupljene poslije 1.1.2016. godine posredstvom drugog brokerskog društva moguće je prenijeti u Rast d.o.o. i uključiti u njegov sustav izračuna kapitalne dobiti, poreza i prireza.

Više informacija o oporezivanju kapitalnih dobitaka možete pronaći u našoj prethodnoj obavijesti.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja slobodno nam se obratite telefonom na + 385 42 658 910 odnosno + 385 42 658 911 ili e-mailom na adresu: rast@rast.hr.

Primjeri izvještaja o ostvarenim kapitalnim dobicima / gubicima
RAST d.o.o.
investicijsko društvo
Zagrebačka 61
42000 Varaždin

Tel: (042) 658 910
Tel: (042) 658 911
Fax: (042) 658 901
E-mail:


Uvjeti korištenja
Opći uvjeti pružanja usluga društva Rast d.o.o.
Uputa za uplatu sredstava

Rast d.o.o. je investicijsko društvo organizirano prema propisima Republike Hrvatske.
Moj portfelj™ je registrirani i zaštićeni žig u vlasništvu društva RAST d.o.o. Copyright 2000 - 2017 Rast d.o.o. All rights reserved. Sva prava pridržana.
Rast.hr koristi kolačiće(cookies) kako bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo.
Nastavkom pregleda naših web stranica slažete se sa korištenjem kolačića.