Novi Ugovor o pružanju brokerskih usluga od 18.07.2016. godine

Burzovni monitor

Burzovni monitor je preglednik podataka o trgovanju na Zagrebačkoj i inozemnim burzama. Zbog mogućnosti pristupa velikom broju vrijednosnica (oko 10.000), klijent oblikuje jednu ili više lista vrijednosnica (watch liste) koje ga interesiraju. Sadržaji lista mogu se u svakom trenutku mijenjati brisanjem postojećih i dodavanjem novih vrijednosnica. Isto tako mogu se brisati postojeće liste i formirati nove.

Korisno je pojedinu listu popuniti vrijednosnicama koje kotiraju na burzama u istoj ili bliskoj vremenskoj zoni, kako bi se, zbog poklapanja radnog vremena tih burzi, podaci za sve vrijednosnice na listi osvježavali istovremeno. Kada burza ne radi podaci se ne ažuriraju.

Za hrvatsko tržište inicijalno je zadana lista svih vrijednosnica izlistanih na Zagrebačkoj burzi, a dnevno se automatski popunjava dodatna lista protrgovanih vrijednosnica na toj burzi. Ostale liste klijent oblikuje sam.

Dijelovi burzovnog monitora, s podacima s tržišta (pregled ponuda za kupnju / prodaju, dnevne promjene tečaja u apsolutnom i relativnom iznosu, protrgovana količina...) pojavljuju se automatski kao informacija klijentu kod popunjavanja naloga za kupnju / prodaju odabrane vrijednosnice.

Klikom miša na oznaku (ticker) odabrane vrijednosnice na listi, otvara se graf tečajeva te vrijednosnice. Dodavanjem indikatora i izborom ostalih parametara može se obaviti tehnička analiza te vrijednosnice. Osim toga, klikom miša na ikonu K (kupnja) ili P (prodaja) na listi otvara se nalog za kupnju odnosno prodaju te vrijednosnice.

Ovisno o burzi na kojoj se trguje odabranom vrijednosnicom, podaci u burzovnom monitoru iskazuju se u rasponu od realnog vremena do određenog vremenskog odmaka. Zbog toga strogo preporučamo da korisnik prije slanja naloga za kupnju ili prodaju vrijednosnice, osobito po tržnoj cijeni (market nalog), konzultira izvore podataka koji jamče puni opseg podataka u realnom vremenu.

RAST d.o.o.
investicijsko društvo
Zagrebačka 61
42000 Varaždin

Tel: (042) 658 910
Tel: (042) 658 911
Fax: (042) 658 901
E-mail:


Uvjeti korištenja
Opći uvjeti pružanja usluga društva Rast d.o.o.
Uputa za uplatu sredstava

Rast d.o.o. je investicijsko društvo organizirano prema propisima Republike Hrvatske.
Moj portfelj™ je registrirani i zaštićeni žig u vlasništvu društva RAST d.o.o. Copyright 2000 - 2017 Rast d.o.o. All rights reserved. Sva prava pridržana.
Rast.hr koristi kolačiće(cookies) kako bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo.
Nastavkom pregleda naših web stranica slažete se sa korištenjem kolačića.