Novi Ugovor o pružanju brokerskih usluga od 18.07.2016. godine

Brokerske usluge

Brokerske usluge RAST-a omogućavaju investitorima pristup kupnji i prodaji financijskih instrumenata na globalnom tržištu i u Republici Hrvatskoj (Zagrebačka burza). U segmentu dionica, investitorima je na raspolaganju tisuće korporativnih dionica i dionica ETF-ova. Pregled podataka s tržišta obavlja se korištenjem Burzovnog monitora. Klijentu je za informiranje, odlučivanje, trgovanje i evidencije portfelja na raspolaganju paket usluga Moj portfelj™ društva RAST, te napredni sustav za tehničku analizu dionica domaćih i stranih izdavatelja te glavnih burzovnih indeksa.

Osobe koje ne koriste internet, a žele koristiti brokerske usluge RAST-a, čine to u komunikaciji s brokerom na klasičan način.

Zadavanje naloga

Klijent zadaje naloge za kupnju i prodaju iz svog portfelja otvorenog u postupku registracije klijenta. Izlaganje naloga na burze je trenutačno.

Kontinuirano ažuriranje stanja portfelja

Odmah po kupnji / prodaji financijskog instrumenta sve promjene uzrokovane tom transakcijom (stanje gotovine, vrijednosnica, status naloga ...) vidljive su klijentu u njegovom portfelju na internet stranicama RAST-a. Na istom mjestu je odmah moguć pregled i ispis izvještaja o obavljenoj transakciji i njezin obračun. Prijavom u svoj portfelj klijent uvijek raspolaže ažuriranim podacima stanja portfelja.

Dodatne pogodnosti za klijente koji trguju na inozemnim tržištima

Klijentima koji trguju vrijednosnicama na inozemnim tržištima, omogućeno je korištenje margin kredita (pod iznimno povoljnim uvjetima – kamata do 1,75% godišnje), prodaja pozajmljenih vrijednosnica (short sell), obuhvat korporativnih akcija izdavatelja (skrbničke i depozitne usluge bez naplate), te veća raznovrsnost naloga u odnosu na one na hrvatskom tržištu (stop nalozi ...).

Raspoloživost brokerskih usluga

Brokerske usluge su na raspolaganju klijentima kontinuirano 24h na dan / 365 dana u godini. Zbog trgovanja na globalnom tržištu, treba voditi računa o radnom vremenu i vremenskoj zoni burze (odnosno burzi koje su uključene u sustav traženja najpovoljnijih uvjeta transakcije za klijenta - best execution). Nalog poslan izvan radnog vremena burze čeka na izlaganje do početka rada (otvaranja) burze/i.

Tehnička analiza

Klijentima je na rasplagaju snažan alat za odabir te određivanje trenutka kupnje / prodaje domaćih i stranih vrijednosnica korištenje tehničke analize. Na raspolanju su povjesni podaci o tečajevima vrijednosnica i burzovnih indeksa, bogat izbor indikatora, vrsta grafova, perioda prikaza točaka grafa, mogućnost crtanja trend linija, usporedbe vrijednosnica i indeksa ... – jedinstveno na hrvatskom tržištu.

Sigurnost podataka i komunikacije

Podaci o nalogu i transakcijama u dvosmjernoj komunikaciji klijent – broker – klijent putem interneta su kriptirani i time zaštićeni.

Reguliranje odnosa klijent - broker

Odnosi klijenta i brokera uređeni su, sukladno propisima, Ugovorom o brokerskim uslugama, Općim uvjetima pružanja usluga investicijskog društva RAST d.o.o. i aktom Politika izvršavanja naloga klijenta. Cijene usluga određene su Cjenikom.

RAST d.o.o.
investicijsko društvo
Zagrebačka 61
42000 Varaždin

Tel: (042) 658 910
Tel: (042) 658 911
Fax: (042) 658 901
E-mail:


Uvjeti korištenja
Opći uvjeti pružanja usluga društva Rast d.o.o.
Uputa za uplatu sredstava

Rast d.o.o. je investicijsko društvo organizirano prema propisima Republike Hrvatske.
Moj portfelj™ je registrirani i zaštićeni žig u vlasništvu društva RAST d.o.o. Copyright 2000 - 2017 Rast d.o.o. All rights reserved. Sva prava pridržana.
Rast.hr koristi kolačiće(cookies) kako bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo.
Nastavkom pregleda naših web stranica slažete se sa korištenjem kolačića.