Novi Ugovor o pružanju brokerskih usluga od 18.07.2016. godine

Certifikati

Certifikati se, temeljem odredbi Zakona o tržištu kapitala, klasificiraju kao strukturirani financijski instrumenti izdani od strane financijskih institucija čija cijena ovisi o kretanju cijene temeljnog instrumenta i uvjetima isplate koji su unaprijed definirani od strane izdavatelja. Temeljni instrument može biti određena dionica, košarica dionica, burzovni indeksi, cijene sirovina, valute, plemeniti metali, itd.

Certifikatima se na Zagrebačkoj burzi d.d. može trgovati isto kao i ostalim financijskim instrumentima (dionice, obveznice ...). Riječ je o slobodno prenosivim i dematerijaliziranim vrijednosnim papirima evidentiranim na vlasničkim računima vlasnika u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu d.d.

Izdavatelj certifikata preuzima i obvezu održavatelja tržišta, odnosno specijalista (eng. market maker), a funkciju specijalista obnaša jedan od članova Burze u ime izdavatelja. Posao specijalista je osiguravati likvidnost certifikata kako bi ulagatelji mogli lakše prodati certifikat u željenom trenutku.

Više informacija o certifikatima i povezanim rizicima može se pronaći u brošuri i prezentacijama u nastavku te na stranicama Zagrebačke burze d.d.

Prilozi:

  1. Brošura
  2. Prezentacija - Indeksni certifikati
  3. Prezentacija - Turbo certifikati

Dokumentacija:

  1. Procjena prikladnosti
  2. Izjava
*Dokumentaciju je moguće elektronski popuniti i potpisati unutar usluge "Moj portfelj" ili preuzeti sa ove stranice uz obvezu dostave Društvu (poštom, osobno, fax, scan).

RAST d.o.o.
investicijsko društvo
Zagrebačka 61
42000 Varaždin

Tel: (042) 658 910
Tel: (042) 658 911
Fax: (042) 658 901
E-mail:


Uvjeti korištenja
Opći uvjeti pružanja usluga društva Rast d.o.o.
Uputa za uplatu sredstava

Rast d.o.o. je investicijsko društvo organizirano prema propisima Republike Hrvatske.
Moj portfelj™ je registrirani i zaštićeni žig u vlasništvu društva RAST d.o.o. Copyright 2000 - 2017 Rast d.o.o. All rights reserved. Sva prava pridržana.
Rast.hr koristi kolačiće(cookies) kako bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo.
Nastavkom pregleda naših web stranica slažete se sa korištenjem kolačića.